„Ревю” със специален unplugged концерт на 20 декември

БГ Музика

09-12-2014, 18:54

Снимка:

Нова телевизия

Автор:

Яница Танева

Всичко от Автора

От този месец в София има място за акустични концерти на родните музиканти

От този месец в София вече има място, където можете да чуете любимите си артисти в един изключителен акустичен формат – unplugged, предаде Нова телевизия. Артистите, които сме свикнали да виждаме на голяма сцена, ще бъдат на една ръка разстояние от публиката и ще пресъздадат любимите ни парчета в непринудена обстановка и по съвсем различен начин – в акустичен аранжимент.
„Идеята ни е да превърнем unplugged концертите в съществена част от музикалния живот в България”, обясняват организаторите.
Първата група, която открива unplugged сезона, са фламенко фуриите Banda Del Padre. Музикантите са добре познати на фестивалната публика, а стилът им съчетава латино ритми с традиционен балкански фолклор. Те ще свирят на 13 декември в Bridge Bar.
Седмица след това – на 20 декември, любимата на няколко поколения пънк, ню-уейв група „Ревю” ще превземе сцената с акустичен лайв. Васил Гюров, Деян Драгиев-Даката, Кристина Серафимова и Весo са подготвили акустични версии на някои от емблематичните си парчета.
„Различното в този концерт на „Ревю” е именно форматът, в който феновете им ще ги срещнат – без дистанция, в приятелска атмосфера, озвучена от любимите на всички ни песни на групата, но в unplugged аранжимент”, споделят още организаторите.