Розалин Петков: Обстановката в Съединение се нормализира

Мисия Пловдив

10-12-2014, 09:30

Снимка:

bnr.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кризисният щаб на общината ще се събере в 10 ч.

Обстановката в засегнатата от пороите община Съединение се нормализира, съобщи областният управител на Пловдив Розалин Петков. 

Кризисният щаб на общината ще се събере в 10 ч., като се очаква бедственото положение да бъде отменено. Екипи на пожарната продължават да отводняват къщи в Съединение и долната част на село Белозем. Река Потока вече се е прибрала в коритото си. Все още не може да се каже на колко възлизат щетите от наводненията, информира Петков.

Доброволци от Пловдив ще помагат на хората от Белозем от днес. Това съобщи кметът на селото Иван Тачев. Дъждът е спрял, предстои много работа по отводняване. Десетки къщи са наводнени там, след продължаващото три денонощия бедствие. Засега хората сами си отводняват, помага се само на самотните възрастни хора, каза Тачев. Засега при кмета няма информация за рухнали къщи. Продължават дежурствата покрай реката. От днес вече повечето от хората са на работа. Засега обстановката се нормализира, реката е вдигнала нивото си. Една част от дигата на реката, която е в регулацията на селото, е разрушена, но днес ще бъде укрепвана с големи камъни, за да се спре ерозията на брега, подчерта кметът.