Деца се гаврят брутално с малки котета в Бургас

Животът

10-12-2014, 10:27

Снимка:

Изнасиленото коте Пупи

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Открито е изнасилено четириного

Брутално извращение с улично коте се случи в Бургас. В продължение на една седмица деца са се гаврили с него. Има съмнения, че са го изнасилвали с твърд предмет. За жестокостта над животното е получен сигнал в „Zornica’s cats” – организация, създадена от доброволци, които се грижат за уличните четириноги, съобщи topnovini.bg. 

Пупи е едно обикновено улично коте, което се върти в района зад стоматологията на „Александровска”. Необикновената му история започва преди около седмица, когато изчезва. Преди няколко дни котето е захвърлено отново в района от две деца на около 9-10 години. Жена, която работи в близък обект, вижда четириногото в ужасно състояние. В 6,00 ч. сутринта тя се обажда разтревожена на организацията и съобщава, че животното накуцва, залита и нещо му виси от гениталиите. Грижовната бургазлийка започнала да го промива с тетра. Тя обяснила, че не познава децата, но са й познати по физиономия. По нейни данни най-вероятно те живеят в „Братя Миладинови” или учат в основното училище в комплекса.

От организацията веднага поемат случая и водят котето на ветеринар.
В момента то е на лечение във ветеринарна клиника в комплекс „Меден рудник”. Има съмнения, че децата са го изнасилвали, използвайки твърд предмет – пръчка, молив или химикал.
От организацията съобщиха , че в момента котето е малко по-добре. Не може да се изхожда, тъй като има силни болки. Въпреки ужасната гавра с него котето е много гальовно и не спира да мърка.
„Жената, която ни сигнализира за случая, ги гледа от малки. Убили са майката. Преди време от същия район спасихме захвърлено бебе сукалче. Миналата година имаше случай на жестокост в „Лазур” от три момчета и едно момиче, които извадиха очите на едно коте и на останалите две размазаха главите. Децата бяха на около 10-12 години. Дебнехме ги 4 месеца и когато започнах да заплашвам наред, издевателствата спряха”, разказа Неда от организацията.
Издевателствата над животни в Бургас се увеличават всеки ден. Десетки са фрапиращите случаи.
Такава е и историята на друго коте – Руми. Четириногото е намерено с отделена челюст, раздробена носна кухина, мозъчен оток и мозъчен кръвоизлив. За него също се грижат доброволците от „Zornica’s cats”. В края на октомври те са получили информация, че котето е ритано и блъскано жестоко в главата. Котето е оперирано в Стара Загора и в момента се възстановява в Бургас. Предстоят още куп интервенции, за които са необходими финансови средства.
“Zornica’s cats” се грижат и за още много други животни. Повечето със здравословни проблеми и малтретирани. Те обаче нямат финансовата възможност за леченията им. За дейността на организацията може да научите от фейсбук страницата им.
За контакти:
Телефони: 0894 712 549
Можете да помогнете на следната сметка :
BIC: RZBBBGSF
IBAN : BG18 RZBB 9155 4087 7877 16
Титуляр: Зорница Атанасова
Основание: посочвате за кое животинче дарявате или "за котките"
Или на:
paypal: zora71@abv.bg
- See more at: http://burgas.topnovini.bg/node/559149#sthash.yXsVKrId.dpuf