Рекорд! Съветниците заработиха по 260 лв. за 10-минутна сесия

Мисия Пловдив

10-12-2014, 11:00

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Свикват извънредна сесия с една точка

Извънредната сесия имаше само една точка

10 минути бяха нужни на общинските съветници на Пловдив, за да заработят по 260 лв. Това стана факт след като предвидената за днес извънредна сесия приключи още преди 9,30 ч. На съветниците им трябваха само 10 минути, за да изчерпят дневния ред, който се състоеше само от 1 точка.  Делегирането на права на зам.-кмета Димитър Кацарски, който да вземе участие в общото събрание на „Асоциация на В и К – Пловдив“ .

Въпреки очакванията поне за вял дебат по темата, такъв не се състоя и общинарите приеха набързо предложението с 36 гласа и 5 въздържали се.

По правилника на ОбС за всяко заседание получават 20 на сто от заплатата на своя председател, което прави около 260 лв. Следващата сесия е предвидена за 18 декември. 

На заседанието на  „Асоциация на В и К – Пловдив“ трябва да се вземе решение за сключване на споразумение между ВиК ЕООД  - Пловдив с общините Хисаря, Кричим, Стамболийски и Раковски за стопанисването, поддържането и експлоатацията на новоизградени  ВиК системи по оперативна програма „Околна среда”. 

Това са реконструираната и модернизирана пречиствателна станция в Хисаря, както и изграждането на канализация и подмяна на водопродводната мрежа в четирите общини. По думите на Кацарски, определянето на представител на градската институция в Общото събрание на Асоциацията е належащо, заради определящата квота от 32% на Община Пловдив.