Обявиха бившия игумен на Бачковския манастир за издирване

Животът

10-12-2014, 12:00

Снимка:

www.marica.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Светиня му изчезна след скандала с порното

Бившият игумен на Бачковския манастир е обявен за издирване, съобщи Нова телевизия. След като беше отстранен от манастира заради непристойно поведение, той трябва да е заточен в Рилската света обител, където обаче не е стъпвал.
В началото на тази година дядо Борис беше отстранен за непристойно поведение. Малко преди това в интернет се появиха порно клипове, за които митрополит, пожелал анонимност, твърдеше, че в тях участват дядо Борис и служителки в манастира.

 Клиповете изчезнаха бързо. Започна църковно дело, експертизи, с които да се докаже той ли е извършвал непристойните действия от клиповете.
Днес дядо Борис трябва да се намира в Рилския манастир - заточен и наказан от Синода с "послушание". Оказва се обаче, че той не е стъпвал там. В Рилския манастир от дядо Борис няма и следа. За последно игуменът е бил там през пролетта.
Игуменът на Рилския манастир не е виждал дядо Борис от месеци. И дори мисли, че след като не е дошъл тук, е бил преместен на друго заточение - във Вонеща вода. Епископ Евлоги не пожелае да коментира това, че дядо Борис не спазва "послушанието".
Отиваме във Вонеща вода. Проверяваме дали дядо Борис случайно не е останал там. Оказва се, че никога не е стъпвал на това място, въпреки че е имал такова поръчение от синода. За това потвърди и местният отец Йоан.
Дядо Борис бил поискан от Великотърновския митрополит Григорий - да изкара заточението си при него и междувременно да отговаря за строителството и имотите в епархията. Впоследствие дядо Григорий отпратил Борис да търпи наказанието другаде. Това разказа митрополит Антоний.
Но както вече казахме - в Рилския манастир няма и следа от дядо Борис. По този повод в църковния сайт "Двери" на шега го обявиха за издирване и предлагат награда от 1 000 000 долара на всеки, който даде сведения за него. А ние открихме дядо Борис! Но само по телефона. Не разбрахме къде е, но ни даде ясно да разберем, че не желае да коментира.