Ральо Ралев: Инфраструктурата беше акцентът ни през 2014-та

Мисия Пловдив

10-12-2014, 17:00

Снимка:

район Северен

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С нов асфалт, детски градини и детски площадки се похвалиха в район Северен

Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев направи публичен отчет за свършеното през годината. Акцент в словото му пред препълнената зала беше поставен върху инфраструктурата на района. Изцяло преасфалтирани са три улици : ул.”Петър Шилев” – 1630 кв.м., ул.”Вук Караджич” – 434 кв.м. и ул.”Огражден” – 966 кв.м., както и два паркинга – на ул.”Пантелей Генов” в участъка от ул.”Ген.Кутузов” до бул.”България” – 799 кв.м. и паркинга, находящ се северно от бул.”Цар Борис ІІІ Обединител” №22 – 540 кв.м.

Общата площ на преасфалтираните участъци в „Северен” възлиза на 4369 кв.м.

Освен това са извършени асфалтобетонови кръпки по най-компрометираните улици в района с обща площ 2018 кв.м.

През изминалата година са възстановени и изградени тротоарни площи с нови вибропресовани плочи в размер на 2003 кв.м.

Кметът се похвали и с две нови детски площадки, изцяло съобразени с изискванията на Наредба №1 от 2009 год. на пл.”Чехов” и на ул.”Борба” №17-19, както и с три броя нови фитнес площадки на открито на бул.”Марица”, в парк „Рибница” и на ул.”Иван Рилски”.

„Проблемът с местата в детските градини вече е разрешен” – съобщи пред препълнената зала кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев. Принос за разрешаването на проблема е и преустройството на перално помещение в група за деца към ЦДГ „Дъга” .

През годината са извършени ремонтни дейности в ЦДГ „Бреза” – изграждане на отоплителна инсталация, ремонт на всички здравни кабинети в училища и детски градини на територията на района, подлеза на бул.”България”, който беше компрометиран след едно от наводненията през лятото е изцяло ремонтиран и пребоядисан.

През 2014 са проведени множество акции по премахване на незаконни постройки и съоръжения.

В районната администрация през тази година приключиха успешно два проекта по европейски програми – „Подкрепа в дома и семейството” и „Повишаване на ефективността и квалификацията на служителите в Община Пловдив”.

Нови 150 бр.пейки и 100 бр. кошчета за отпадъци са поставени по молби на граждани и преценка на служителите от отдел „Екология”. Засадени са 150000 броя цветя, 8500 бр.храсти, 250 бр.дървета като до края на годината предстои засаждане на още 80000 броя есенно-зимни цветя, 5000 броя храсти и 150 бр. дръвчета.

От понеделник – 15 декември стартират три броя безплатни трапезарии за 300 социално слаби граждани, живущи в район „Северен”.

През цялата година, както вече стана традиция в район „Северен” бяха дадени курбани за миряните от района на всички големи християнски празници.

Кметът Ралев отбеляза и  множество благотворителни акции за нуждаещите се, проведени културни мероприятия за хората от третата възраст в пенсионерските клубове, юбилейни чествания на учебните заведения в района, открити паметници на културата, тържества, спортни състезания и др.

Ралев благодари на Кмета на Община Пловдив г-н Иван Тотев за съдействието и помощта , която му оказва. Благодарности получи и екипът му, с помощта на който е реализирал идеите си през изминалата година.

Отчета на Кмета на район „Северен” можете да видите на сайта на районната администрация на адрес : www.severen.bg