Най-младият професор в България ще изнесе публична лекция

Животът

11-12-2014, 09:30

Снимка:

Медицински университет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

32-годишният учен ще поставя под съмнение статуквото на психиатрията

Най-младият професор в България - проф. д-р Дроздстой Стоянов, ще изнесе публична лекция в Медицинския университет – Пловдив. Организаторите посочват, че очакванията им са темата "Психиатрична валидност: възможна ли е научната психиатрия?" да породи сериозен научен дебат.

Младият психиатър е една от най-оригиналните и запомнящи се личности сред преподавателите на МУ-Пловдив. Името му нашумя в началото на годината, когато бе избран за "професор по психиатрия" по предложение на международно научно жури на безпрецедентната у нас за професорска академична титла възраст от 33 години.

През юни тази година професор Стоянов бе отличен и с бронзов медал за изключителни постижения и иновации в медицинското образование от Европейското Дружество за личност-центрирана медицина.

На 6 ноември пък под негова редакция Университетското издателство в Оксфорд издаде уникалната монография "Алтернативни перспективи на психиатричната валидност". Така за първи път в историята на българската медицинска наука български учен е едновременно редактор и автор в това престижно издателство, посочват от МУ-Пловдив.

От следващата година академичното ръководство на Медицински университет - Пловдив подкрепя и още една идея на професор Стоянов. Той ще бъде модератор на рубрика "Форум" в университетския вестник "Аудитория медика", където ще се предоставя трибуна за критични мнения и въпроси от академичната колегия и студентите, разказват още от висшето учебно заведение.

Лекцията е днес от 11 часа във Втора аудитория на Медицински университет - Пловдив.