Приморско с голяма програма за коледните и новогодишните празници

Туризъм

11-12-2014, 15:24

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Празничният календар за месец декември на Община Приморско е изпълнен с интересни културни и спорни прояви. Традиционно и тази година Община Приморско ще зареди жителите си с коледно настроение, като концертите и спортните турнири ще се провеждат почти всеки ден до края на годината.

Началото на празниците бе поставено на Никулден със запалване светлините на коледната елха. 

Още на 15 декември в Спортната зала в Приморско любителите на волейбола ще се впуснат в тридневна надпревара за спечелване на челната позиция в коледния турнир. За трета поредна година футболисти ще финтират във вече традиционната неделна футболна лига „За купата на кмета”, която ще започне на 21 декември в Спортната зала. Жителите на морския град ще имат възможността да премерят сили и в турнира по тенис на маса, който ще се проведе на 22 декември в спортния салон на СОУ „Никола Вапцаров”.

Танцови и певчески състави  ще изнесат своите коледни представления по всички населени места на общината. На 18 декември в Приморско ДТС „Приморче” ще представи своето творчество, като преди това децата ще подредят Коледен базар с ръчно изработени изделия. В същия ден концертна програма ще бъде изнесена и  в читалище „Отец Пайсий” в Ново Паничарево и  в читалище „Възраждане” в Писменово.

На следващия ден коледен концерт в читалище „Свобода” ще зарадва жителите на Китен. На 20 декември местните самодейци ще внесат коледно настроение в читалище „Лев Толстой” в Ясна поляна.