М. Търново анализира функционалността си с европейски средства

Парите

11-12-2014, 15:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Финансирането е в размер на 87 070, 21 лева

Общинската администрация на Малко Търново е на крачка от успешното завършване на проект, с който да модернизира и усъвършенства своята дейност. 

Проектът „ Съвременна и ефективна администрация на община Малко Търново“ се изпълнява по Оперативна програма „Административен капацитет“. Финансирането е в размер на 87 070, 21 лв., а срокът за изпълнение е година.

За този период общинската администрация трябваше да оптимизира работните процеси и да подобри ефективността си. Една от стъпките в тази посока бе промяна на вътрешната нормативна база, за което бе извършен функционален анализ и оценка на съществуващата база и вътрешните правила в общината. Екипът, който работи по заданието, систематизира предложенията си за конкретни промени, които биха повишили ефикасността на администрацията. Крачка към по-добре работеща структура е нововъведеният механизъм за оценка на ефективността на общинската администрация, чрез който периодично ще бъде извършван мониторинг на дейността на администрацията. Според експертите това ще се превърне във важен инструмент за превенция на лошите практики и ще подобри организацията и работните процеси в общината.