Българска студентка загина в зверска катастрофа в Шотландия

Пътният инцидент станал в понеделник, но властите не могли да идентифицират веднага тялото на загиналата жена

22-годишната българска студентка Мирела Славова загина в жестока катастрофа в Шотландия, съобщи местната полиция, цитирани от Би Би Си и „24 Часа“.

Пътният инцидент станал в понеделник, но властите не могли да идентифицират веднага тялото на загиналата жена.

Мирела катастрофирала, докато карала бял “Опел Корса” на магистрала A952. Колата ѝ се ударила в сребристо волво XC90 в 7,30 часа сутринта. Шофьорът на волвото бил откаран в болница със сериозни наранявания, но без опасност за живота.

Снимка, поместена в местния вестник “Прес енд джърнъл”, показва, че колата на Мирела е буквално смазана от жестокия удар. Полицията призова всеки, който разполага с информация или е бил очевидец на удара, да се обади.

Мирела следвала съдебна медицина в университета “Робърт Гордън” в Абърдийн. Българката била най-добрата студентка, вземала с лекота най-високата оценка А по почти всички дисциплини. Преподавателите ѝ разказали, че очаквали тя да завърши с отлична диплома съдебна медицина и пред нея се очертавала блестяща кариера.

Наскоро Мира, както била известна сред приятелите си, започнала стаж като химик- анализатор в бензиностанция в града.

Българката била и една от основателите на университетското общество на хората с различна сексуална ориентация. “Познавам Мира от години. Тя имаше толкова колоритен характер, винаги се усмихваше и кипеше от енергия. Възприятието ѝ за живота бе заразително”, написа неин приятел в социалната мрежа.