Изследват различните светове на детето и семейството в ПУ

Мисия Пловдив

12-12-2014, 07:21

Снимка:

manager.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Конференция среща изследователи на проблемите на децата

Научна конференция на тема "Различните" светове на детето и семейството" организира днес катедра "Етнология" на Философско-историческия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски". Форумът ще бъде открит от 9:00 часа в зала "Компас" на ПУ "Паисий Хилендарски".

Конференцията ще срещне млади изследователи, които работят в сферата на социалната антропология, социологията, етнологията и архитектурата и се занимават с проблемите на детето и детството, семейството, мобилностите/миграциите. 
Сред основните акценти на дискусията са различията - на дискурсите за идентичност, на социалните мрежи, на транснационалните мобилности и взаимодействията с институции.
Събитието е част от честването на 10 години от създаването на Философско-историческия факултет на Пловдивския университет. 
В него участват изследователи от Пловдивския университет, от университетите в Дортмунд, Бохум и Кьолн в Германия, както и стипендиантка на "Фулбрайт" от САЩ. В конференцията ще се включи и директорът на Регионална дирекция за социално подпомагане - Пловдив.