Сашо Диков: Шефовете на БФС са част от цялата игра

Спорт

12-12-2014, 08:54

Автор:

SPORTONLINE.BG

Всичко от Автора

Водещият на "ДикOFF" разказа и случай с разстреляния през 2012 г. Йордан Динов

Дългогодишният спортен журналист Сашо Диков коментира разследването на уговорени мачове в българския футбол. Той хвърли тежки обвинения по БФС и държавните органи.

"Босовете на футболния съюз са част от цялата игра. Без тяхното участие няма как да се случат нещата. България е единствената страна, в която разследващите органи - прокуратура и ГДБОП, не само че не искат да разследват, а и злепоставят тези, които искат нещо да направят. Това е пълно фалшименто. Тази акция е за отклоняване на вниманието от провала на полицията по случая "Петко Сертов" и провалите в съдебната система. Сега пак всичко е по информация на УЕФА, а тук нищо не правим. Прокуратурата е част от мафията, ГДБОП е част от мафията, поне във футболен аспект. Не може, когато си част от мафията, да разследваш мафията. Просто няма как да стане. Нашето първенство отдавна мирише. Моделът на първенството ни отговаря на тотаджийско първенство", заяви Диков по Нова телевизия.

Водещият на "ДикOFF" разказа и случай с разстреляния през 2012 г. Йордан Динов. "Този човек каза в Канал 3 три мача, които ще бъдат уговорени. Те излязоха така, както той каза, а след три седмици бе разстрелян", добави журналистът.