"Снежанка” и „Лешникотрошачката” раздават подаръци на малчуганите

Бургас Лайф

12-12-2014, 10:50

Снимка:

dariknews.bg

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Държавна опера – Бургас ще се погрижи за коледното настроение на най-малките си зрители. Родителите ще могат да зарадват децата си, като оставят подаръци преди дневните представления на “Снежанка” и „Лешникотрошачка” в Бургас. В края, приказните герои ще раздават изненадите от сцената. Родителите могат да оставят подаръците опаковани на касата на Операта и да получат повече информация на тел:. 056/ 841740 и 0884/025918.

„Снежанка и седемте джуджета” ще се играе на 14 декември, от 11 часа. Следващото традиционно коледно заглавие е балетът „Лешникотрошачката”, който ще гостува в читалище „Просвета 1888” – Поморие на 15 декември, от 18:30 часа. Балетът по музика на Чайковски ще гастролира и в Народно читалище „Паисий Хилендарски” – Балчик на 19 декември, от 18:00 часа. На 20 декември спектакълът ще се играе в Бургас през деня - началният час е
14:00. На 17 декември излизаме от приказния свят, за да се потопим в шедьоври от световната оперна и оперетна класика, които ще бъдат изпълнени от звездите на Бургаската опера. Участие в концерта на 17 декември ще вземат: Йоана Железчева, Мария Цветкова, Шмилена Султанова, Даниела Дякова, Георги Султанов, Даниел Дамянов, Стоян Даскалов, Александър Крунев, Йордан

Христозов, Делян Славов, Диман Панчев, оркестърът и хорът на Операта. Диригент ще е Христо Игнатов, а диригент на хора - Невена Михайлова. Концертът започва в 19:00 часа.

Последното събитие от афиша на Операта ще е на 22 декември, от 19:00 часа. По традиция в концерта, освен хора на Държавна опера – Бургас, се включва Детски хор “Милка Стоева”.

От Държавна опера – Бургас пожелават на своята публика светли празници и напомнят, че най-добрата подправка за вълшебно настроение е хубавата музика.