Съседи на семейството на Гошко: Те са много кротки хора, нямат късмет

Децата на Донка са спрени от училище за няколко дни

"Наистина са много бедни и живеят в мизерия, но те са хора като всички нас в Дебелт, тук богати няма. Донка е кротка жена, а децата й са чудо - усмихнати, свити. Как ще кажат, че трябва да й се вземат децата - тя е мнного добра майка, просто парите им са малко".

Така коментираха вчера в Дебелт съседи на семейството на Донка и 12-годишния Гошко, който  беше изнасилен в тоалетната на местното  основно училище "Антон Страшимиров" от осмокласник.

Според тях причината случаят да се неглижира първоначално е именно ниският социален статус на семейството и информацията, че бащата на общо четирите деца в момента е зад решетките за кражби.

"Те са хора като всички останали. Това, че живеят в крайна бедност не ги прави по-лоши от другите. Донка си е майчица, тревожи се за тях, но и много разчита на по-голямата си дъщеря и на брат си. Те й помагат иначе сигурно нямаше да издържи", раказва още възрастна жена, живееща в същия общински блок на семейсвото. Според нея проблемът не е това, че има много роми в Дебелт, защото сред имало много свестни хора. Пробелмът бил, че има група от по-силни и по-нагли съселяни, които били неуправляеми и притискали другите.