Вдигат хотел на мястото на дома за сираци до морето

Парите

13-12-2014, 15:30

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обсъждат план за интегрирани услуги за децата - сираци

Социалният център продаде имот и ще се мести във Ветрен

Център "Ронкали" за настаняване на деца до 18-годишна възраст излиза от рамките на града, едноименното сдружение ще инвестира в социален проект във Ветрен.

Сградата и прилежащата й територия на ул. "Александър Батемберг", по която минава маршрутът към зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас, вече са продадени, показва справка в имотния регистър, пише 24 часа. Новият собственик е бургаската "Ти Ви Хотел" ООД.
Има поне три причини за преместването ни - първата е, че децата биха се чувствали по-добре близо до природата, втората - сградата, която ползваме отдавна не е функционално подходяща, третата е свързана с финансите, коментира адвокат Светослав Димитров, който представлява Сдружението с нестопанска цел "Ронкали".
Центърът е лицензиран като заведение за полагане на социални грижи, около 45 процента от разходите му за това се покриват от държавния бюджет, останали 55 процента са от дарения, уточнява Димитров.
За бургазлии "Ронкали" е дом за деца без родителски грижи, подпомаган от католически организации.
Идеята за преместването в кв. Ветрен била част от решението на УС на сдружението за промяна на дейността, тъй като заради деинституционализацията се очаквало до няколко години да отпадне необходимостта от такива домове.