Онлайн система ще следи жизнените показатели на пациенти с кардиологични нарушения

В Казанлък откриха първият в България център за кардиологичен телемониторинг

Главен лекар на центъра е уважаваният специалист по кардиология от града на розите д-р Бойчо Бойчев.
Лентата на новата придобивка бе прерязана от д-р Бойчев и от представител на фирма „Чек пойнт кардио“, а водосвет за здраве и успех на начинанието отслужи казанлъшкия свещеник отец Цанко.
Седалището на фирмата е в Полша, като такива кардиологични центрове тя е изградила в редица европейски страни. От българска страна партньор на компанията е „Интер бизнес 91“ ЕООД. Софтуерът е разработен от полската фирма „Про плюс“, която изработва и холтерите.
„Неслучайно „Чек пойнт кардио“ откри първият в България център за кардиологичен телемониторинг в Казанлък - каза г-жа Зафирова от полската компания. Градът не само е географският център на страната. Тук кметът Галина Стоянова е прекрасен човек и много добър кмет, който подкрепя всяка иновация и работи много усилено за развиване на Казанлък и населените места в общината. Именно по тази причина тя бе избрана за Човек на 21 век пред много други кметове в България“. От своя страна кметът на община Казанлък поздрави компанията за избора на Казанлък и подчерта, че макар и необластен център, градът на розите може да се похвали с много добри специалисти в различни области на медицината, а д-р Бойчо Бойчев, който ще ръководи центъра, е доказателство за това.
Кардиологичният онлайн телемониторинг е система за 24-часово следене на жизнените показатели на пациенти с кардиологични нарушения. В център „Чек пойнт кардио” ще се подготвят медицински заключения за състоянието на всеки пациент, минал под наблюдение през системата, които ще се ползват за неговото своевременно и правилно лечение.