Баба Денка от Карнобатско спаси родилка и бебе в бурята

Жената изродила детенцето, търгнало на бял свят в осмия месец

Пенсионерка изроди бебе под дъжда в запустяло карнобатско село. Момиченцето тръгнало да излиза на бял свят по-рано, а линейката се забавила.

По време на пороите преди седмица Денка Петкова чула странен шум пред вратата си. Видяла свлякла се на пътя родилка: „Гледам, легнала точно ей тук. Ей тук лежи и така свита... Изкарах един губер, една възглавница тук, подложих й отдолу”, разказва възрастната жена.
Без да изпада в паника, бившата магазинерка взема нещата в свои ръце. „Гледала съм по телевизията, филми съм гледала... И като светнах с фенерчето, както беше на една страна и виждам, че има нещо издуто. Само й виках: „Дишай дълбоко, дишай!" Обаче тази, която ми светеше, избяга”, обяснява баба Денка пред btv.
След всички перипетии, макар и в осмия месец, бебето се ражда живо и здраво. А баба Денка благодари на Господ, че е спасила не един, а два човешки живота, в деня, в който преди 50 години сама станала майка. „Това е Божа работа!", твърди тя.
Младата майка не говори добре български, но е благодарна на съседката си, станала акушерка по неволя. „Благодаря!", казва Росица Разие.
Малката Исмегюл е първото бебе, проплакало от поне десетилетие в Козаре - село с едва 18 жители. За да я прибере при себе си обаче, майка й ще трябва да покаже, че може да се грижи за нея.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен