Седмицата започва с мъгли

Животът

15-12-2014, 07:42

Снимка:

www.flickr.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Максимални температури между 5 и 10 градуса

В понеделник на много места в низините, котловините и по долините на реките ще има мъгли, в много райони трайни. През деня от запад ще започне увеличение на облачността – първоначално висока, а след това и средна. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в местата с трайна мъгла по-ниски. В София 1°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за декември и през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места ще има мъгла, а по-късно през деня ще се появи висока облачност. Вятърът ще е слаб от юг. Максималните температури ще са между 8° и 10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но от запад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник облачността от запад ще продължи да се увеличава и впълтнява, но все още ще е без валежи, на места в равнините ще бъде мъгливо. Ще се появи слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, а максималните – между 5° и 10°.

През нощта срещу сряда и в сряда ще бъде облачно, на много места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква по-студен въздух. В четвъртък ще остане ветровито, в Северна и Източна България с умерен и временно силен северозападен вятър. Преди обяд все още на места в Източна България слабо ще превалява, а от запад облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна.