Ролийн Строс е новата Мис Свят

Булевард

15-12-2014, 06:55

Снимка:

Lifestyle.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Без българка на "Мис Свят"! Конкурсът спечели "Мис Южна Африка"

Тазгодишното издание на конкурса "Мис Свят" мина без участието на българка. Това се случи заради тоталната липса на организация от страна на "Интерсаунд", които държат правата и организират събитието съвместно с "Визаж", пише Lifestyle.bg. От няколко седмици организаторките Ирина Папазова и Жени Калканджиева се обясняваха, че ще има "Мис България", но до провеждането на световния финал така и не се осъществи събитието. Това направи невъзможно пращането на наше момиче на световния финал, който тази година се проведе в Лондон.

Победител на бляскавата церемония се оказа представителката на Южна Африка - Ролийн Строс. Тя бе избрана днес за "Мис Свят 2014" сред 121 красавици от целия свят. Строс е брюнетк, висока 1,77 м. Следва медицина и се увлича по спорта и музиката. Тя наследява короната на миналогодишната "Мис Свят" Меган Янг от Филипините.

Тазгодишният конкурс на красотата бе помрачен от убийството в Хондурас на претендентката за короната на Мис Свят от тази централноамериканска държава.

Конкурсът "Мис Свят" за първи път се провежда в Обединеното кралство през 1951 година. Той е един от най-старите в света. Според правилата, заедно със скъпоценната корона, победителката получава правото да живее в продължение на година в Лондон, а също и да участват в различни благотворителни пътувания от името на Miss World Organisation.