Уволниха дисциплинарно Куртенков, назначават конкурс за директор на ОДК

Мисия Пловдив

15-12-2014, 10:33

Снимка:

www.odk-plovdiv.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Очаква се образователния инспекторат да обяви шефското място за вакантно

Трима са възможните наследници на поста на Атанас Куртенков в Общински детски комплекс. Той бе дисциплинарно уволнен в петък. Един от неговите заместници досега  - помощник-директорите Таня Караиванова, Александър Сукнаров и Нели Костадинова, ще поеме управленските функции в извънучилищната институция.
Регионалният инспекторат по образование трябва да назначи временно изпълняващ длъжността директор, докато се обяви конкурс за шефското място. Тази церемония вероятно ще бъде днес, съобщава Марица.бг. 
Слуховете говорят, че и. д. директор на ОДК ще бъде Таня Караиванова, учител по български език и литература. Тя има опит в управлението на ОДК от създаването му преди 10 г. и преди това. На нея се падна "честта" да спасява ОДК, когато уволниха за първи път Куртеков през 2003 г. Мнозина помнят и разказват като щурави легенди как той прибрал документите и печата на ОДК и изчезнал, заключил в сградата деца и родители, които в този момент са имали занимания. 
В събота, когато ОДК осъмна без Атанас Куртенков като директор и със запечатан шефски кабинет, в сградата имаше около 1000 ученици. Те бяха на репетиция с Хора на момчетата, учеха руски, решаваха задачи по математика. Художниците подготвяха Коледната изложба, почистваха стъклата за рисунките си, театралите подготвяха спектакъл.