Почетен знак и диплом за "Пристанище Бургас" ЕАД

Новините

15-12-2014, 10:55

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

До май следващата година пускат трафик кулата

Рехабилитация на Марина Порт Бургас, пускане в експлоатация на новата кула на управление на корабния трафик до май 2015 година и изграждане на две нови халета за пълно окомплектоване са следващите стъпки от проекта  "Зона за обществен достъп", съобщиха от бургаския порт.

Морската гара трябва са се подготви и за провеждане на Откритото европейско първенство по ветроходство в олимпийските класове 420 и 470.  За целта престои рехабилитация на съществуващата сграда и  вертикална планировка на територията на Марината.

Предстои също така инженеринг за рехабилитация на Морски културен център Магазия 1, за който е утвърден идеен проект и е осигурено финансирането. Изготвен е проект за вертикална планировка на територията от Марината до новопостроения първи вход. Предстои още изграждане на  вход с кръгово движение пред хотел „Приморец“.

Няма съмнение, че част от бъдещето развитие на Пристанище Бургас е круизният транспорт. Пасажерските услуги, формираха над 10 на 100 от приходите на дружеството за настоящата година, при само 27 дни заетост на първо и второ корабни места. Това аргументира ясно посоката на развитие на Зоната. От ръководството на „Пристанище Бургас“ ЕАД са категорични, че няма конфликт между товарно-разтоварния процес и зоната. Действащия кейов фронт, без района на Зоната, е над 1000 линейни метра. Производствения експлоатационен капацитет на тази територия с откритите и закрити складови площи са за над 1 500 000 тона годишен товарооборот, при сегашен под 500 000 тона. Използваемостта е под 30 на 100. Бъдещите интервенции на дружеството за 2015 г. включват освен територията на зоната и рехабилитация на кейовия фронт за товарно-разтоварни дейности.
Съчетаването на дейността по обработка на кораби и посрещане на круизи е широко разпространена световна практика, предвид столетия на традиционно развитие на търговската обработка и постепенното освобождаване на кейов фронт. 

В края на 2014г. Търговско индустриална камара – Бургас отличи „Пристанище Бургас” ЕАД с диплом и златен почетен знак. Отличието бе връчено на изпълнителния директор Диян Димов за реализацията на „Зоната за обществен достъп” и Морска гара, за активно сътрудничество и участие в успешното изпълнение на Европейски проекти.