Проф.Станков: Има сериозен проблем с програмата за селските райони

АБВ в изпълнителната власт не е грешка

Като работещо определи 43-то Народно събрание депутатът от АБВ проф.Иван Станков. Той за пореден път е в избирателният си район Добрич и е имал среща с говедовъди от региона, съобщи ИА Добруджа. Изключително важен по думите му е въпросът със запазването на националният генофонд, който достига до 10% и има вероятност да го изгубим.В тази връзка ще бъде направена и промяна в Закона за животновъдството, посочи проф.Станков.Като една от стъпките за запазване на социалния мир той изтъкна и договорката да се замразят и осигурителните вноски на земеделските производители.
Проф. Станков отново подчерта,че работи за Националната стратегия за устойчиво развитие на земеделието 2014-2020 год.В същото време не скри тревогата си за стопиране на ОП"Развитие на селските райони" по която са направени 426 забележки и има вероятност изобщо да не заработи през следващата година. Става въпрос за около 6 милиарда лева, каза Станков.За зеленчукопроизводителите и животновъдите ще има договорени директни плащания за следващия програмен период посочи още депутатът.
Народният представител от добрички регион отново подчерта, че влизането на АБВ в изпълнителната власт не е грешка. Той се похвали с добри връзки с другите добрички депутати, освен Рушен Риза и изтъкна заслугите на вицепремиера Ивайло Калфин за коледните добавки и минималната работна заплата.Предстои работа в комисии по Бюджет 2015 и се очаква още на 22 декември той да бъде публикуван.