ПП ГЕРБ - Добрич подкрепи кмета за продажбата на тролейбусната мрежа

Оценката е направена в рамките на нормативната уредба

На специална пресконференция днес ПП ГЕРБ в Добрич подкрепи за действията на кмета на Детелина Николова за продажбата на тролейбусната контактна мрежа. Припомняме, че реакцията идва след сигнал на депутата от Атака Калина Балабанова до главния прокурор за сделката поради съмнения за причинена щета за общината.
С отправените груби политически нападки се слага началото на предизборната кампания за местния вот догодина, заяви депутатът от ГЕРБ Румен Иванов пред журналисти.
Ангел Табаков, председател на Общинския съвет допълни, че кметът изпълнява решения на органа на местната власт.

Общинското предприятие "Тролейбусен транспорт" е в изключително тежко финансово състояние, което наложи с решение на Общинския съвет транспортната схема в града да бъде променена като от 1 юли тази година тролейбусите са спрени, а от 1 декември персоналът, поддържащ мрежата, е освободен, заяви общинският съветник от ГЕРБ Божанка Вуцова. Тя припомни, че общината харчелапо 25 000-30 000 лева месечно за поддържане на тролейбусната контактна мрежа, което се е оказало непосилно.
Оценката е направена в рамките на нормативната уредба, а след като на първия търг не се е явил нито един кандидат, кметът може да намали първоначално обявената цена с до 30 на сто, допълни Вуцова.