Хор “Евмолпея” с традиционен коледен концерт

Пловдив Лайф

15-12-2014, 18:00

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хор “Евмолпея” ще зарадва своята публика с традиционния си коледен концерт на 22.12.2014г. в 18 часа. За поредна година хилядолетният Римски форум, намиращ се в търговски център “Екселсиор”, ще оживее чрез гласовете на прекрасните пловдивски момичета точно в навечерието на Бъдни вечер. „Коледни импулси с хор Евмолпея” – каквото е заглавието на примамливо подканящия новогодишен афиш - обещава да се превърне в културното събитие за Пловдив и ще бъде отразено от различни медии. Автентичната римска обстановка, съчетана с ефектната тракийска визия, красиво звучене и интересна програма предопределят изявата на състава като емоционална звуково-визуална постановка с ярък коледен привкус.
Наскоро “Евмолпея” подготви предварително публиката с неколкократните си участия на редица открити сцени в града – в различни къщи в Стария град по време на Дефилето на младото вино и на запалването на Коледната елха на етносите на Лапидариума. Независимо от лошото време, наследниците на Евмолп удържаха на думата си. В тяхно изпълнение звучаха прекрасни коледни песни, какъвто ще е и репертоарът на 22-ри.
Само преди месец хорът направи два самостоятелни концерта в различни форуми и с различна програма. Единият – в къщата-музей на Яворов в гр. Чирпан, посветен на 100 години посмъртен живот на великия ни поет, другия – съвместно с Врачанска филхармония в ежегодния младежки фестивал, провеждан във Враца. Одухотвореността и прецизното, въздействащо музициране спечелиха на момичетата поредните приятели и съмишленици в различни градове на България.
Хор “Евмолпея” приключва една изключително успешна и продуктивна година. Упоритата работа на хористките и на творческото ръководство в лицето на диригента Рада Славинска и арт-мениджъра Ганка Янкова доведоха до реализацията на близо 50 концертни изяви в страната и чужбина. Между най-запомнящите се е феноменалното представяне на девическия хор в Словения, където на 24 май в град Франколово съставът бе връщан 7 пъти на бис и аплодиран възторжено 20 минути след напускането на сцената.
Само след няколко дни евмолпеите ще ни направят съпричастни на коледното си настроение с коледни творби от цял свят. Програмата включва произведения от различни стилове и епохи – от Вивалди, през Камий Сен-Санс, до Ноел Гоеман, Карл Дженкинс, Бенджамин Бритън, Христо Недялков, Николай Кауфман и Рада Славинска.
Пловдив очаква коледния си подарък с песните на своите момичета