Мъгла и облаци утре, температурите около 2° – 3°

Животът

15-12-2014, 18:32

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Преди обяд ще има и слънчеви часове

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно значителна над източните райони. На много места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Преди обяд ще има и слънчеви часове, но след обяд от запад облачността отново ще се вплътнява. Ще остане почти без валежи. В източните райони ще духа до умерен южен вятър. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°. Максималните ще са от 2° – 3° в местата с трайна мъгла до 8° – 9°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН), съобщи Фокус.

Атмосферното налягане ще се понижи още и ще се доближи до средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала.

Преди обяд над планините ще е предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще се увеличава. Без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

През нощта срещу сряда и в сряда ще остане облачно, на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад. Мъглите ще се вдигнат и температурите там ще се повишат; в останалите райони дневните температури слабо ще се понижат. В четвъртък в Северна и Източна България все още ще духа умерен северозападен вятър. Преди обяд на места в Източна България слабо ще превалява, но от запад облачността ще се разкъсва и намалява до незначителна. В петък вятърът ще отслабне. Ще преобладава слънчево време, преди пладне на места в равнините ще има мъгла.