Неявяване на свидетел наложи отлагане на въззивно дело за опит за убийство в Апелативен съд Бургас

Крими

15-12-2014, 18:20

Снимка:

e-burgas

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Апелативен съд Бургас не даде ход на въззивно наказателно дело, образувано по жалба на подсъдимия Митко Минков срещу присъда на Окръжен съд Ямбол. На 03.10.2014 г. първоинстанционния съд го е признал за виновен в това, че на 22.05.2013 г. около 01,30 ч. в гр. Ямбол, е направил опит умишлено да умъртви мъж от същия град, като изпълнителното деяние, макар и довършено, от него не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици и същото е извършено в условията на опасен рецидив. Минков е признат за невиновен и оправдан за това, да е извършил деянието по хулигански подбуди. Той е осъден на 5 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Решаващият съд е постановил да изтърпи при строг режим и неизтърпяната част от наказание, наложено му през2004 г. от Окръжен съд Ямбол в размер на 1 година, 5 месеца и 12 дни.

Минков обжалва този съдебен акт с молба да бъде постановена нова присъда, с която да бъде оправдан, или делото да се върне за ново разглеждане на първата инстанция.

В съдебната зала днес защитникът на подсъдимия заяви, че държат на разпит на свидетел, който не се явява за втори път, въпреки получената призовка. В предходното съдебно заседание съдът му наложи глоба в размер на 200 лв. и разпореди да бъде указано в призовката му, че при следващо неявяване ще бъде глобен с 300 лв. Въззивният съд наложи на свидетеля днес глоба в размер на 300 лв. и постанови той да бъде принудително доведен за насроченото на 13.01.2015 г. съдебно заседание.