ДАНС закопча футболни фенове при спецакция в Пловдив

Крими

15-12-2014, 17:56

Снимка:

Plovdivutre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Обвиненията са в грабежи и други противозаконни деяния

Държавна агенция "Национална сигурност" е задържала двама души в Пловдив при спецакция извършена под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив, съобщават от агенцията. Задържаните са лица, принадлежащи към радикални ядра на привърженици на футболен клуб от град Пловдив.

Действията на органите на ДАНС са предприети по образувано досъдебно производство. Установено е, че лицата са съпричастни към извършване на грабежи и други противозаконни деяния.

В хода на процесуално-следствените действия са извършени претърсвания на адреси на територията на град Пловдив и личен обиск на три лица.

За срок от 24 часа са задържани две лица, като впоследствие прокуратурата им е наложила мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 часа. Повдигнати са им обвинения по чл. 199, вр. с чл. 198 и по чл. 198 от НК. На 13.12.2014 г. Окръжният съд в Пловдив е потвърдил мярката за неотклонение "задържане под стража".

"24 часа" твърди, че имената на задържаните са Явор Геров по прякор Канибала и ММА боецът Сюрен Борисов. Те са били задържани в един от луксозните клубове в Пловдив. Първият получи прозвището си Канибала заради нанесените телесни повреди на двама младежи.