Пациент удари "на камък", не успя да осъди зъболекар

Стоматологът започнал поетапно лечение и получил цялата договорена сума

63-годишен пациент не успя да осъди зъболекар от Благоевград за 8500 лв. Атанас Илиев бил пациент на местен зъболекар, който трябвало да му оправи всички повредени зъби за 3500 лв. Това включвало оперативно отстраняване на зъби, костни придатъци, щифтово изграждане, изпиляване и поставяне на 15 метало-керамични коронки, пише "24 часа".

Стоматологът започнал поетапно лечение и получил цялата договорена сума. Поставил част от коронките в устата на пациента, взел отпечатъци за останалите. Илиев обаче се оплакал, че изпитва болки и дискомфорт в устата, не може да се храни, а лечението според него било некачествено и се отказал от услугата на зъболекаря. Поискал си обратно дадените пари, но не ги получил. Тогава завел дело в съда с искане да си върне 3500 лв., както и да получи 5000 лв. обезщетение за претърпените болки и неимуществени вреди.

Съдебно-медицинската експертиза показала, че лечението било започнато правилно, но поради отказа на пациента, не било довършено.
Районният съд отхвърли жалбата на Илиев, а сега и окръжният съд потвърди решението на колегите си от първата инстанция. Сега недоволният пациент може да обжалва на последна трета инстанция пред ВКС.