Пловдив изпраща 2014-та с черен рекорд

Крими

16-12-2014, 10:49

Снимка:

bulgaria.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

От началото на годината в Пловдив и областта са станали 895 катастрофи със 72-ма убити и 1126 ранени

Стряскаща статистика на катастрофите и техните жертви в Пловдив и областта поставя 2014 г. начело на черна класация за последните 10 години. Броят на катастрофите не е драстично увеличен, затова пък загиналите досега са с 21 повече от предишната година, съобщават от полицията.
От началото на годината в Пловдив и областта са станали 895 катастрофи със 72-ма убити и 1126 ранени.
Сред тях 18 са пешеходци - със седем повече в сравнение с 2013 година. 213 са оцелели от сблъсъка с кола, но цял живот ще го помнят. Техният брой също е доста по-висок от по-рано - 24. Осем души загинаха тази година по улиците на Пловдив, 136 бяха ранени. В два от случаите с фатален край за пешеходеца, вината е била негова - пресичали са неправилно или внезапно са слезли на платното. Останалите обаче са убити по вина на водачите - отнели са предимство на пешеходците, оказали са се зад автомобил, който е тръгнал внезапно назад, били са пометени от водачи, които са превишили скоростта.
Трима пешеходци загинаха в Асеновград, има смъртни случаи по улиците и на Ново село, Първомай, Раковски и Отец Паисиево. На магистрала Тракия и на други оживени пътища в региона са загинали трима, седем са ранени.
Само в първите девет дни на декември при катастрофи пострадаха 33 пешеходци - трима загинаха, останалите са ранени. Само в един от случаите вината е в неразумното поведение на пешеходеца.