Песни и танци на открито в Поморие

Туризъм

16-12-2014, 11:36

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новата Мис Поморие е Мис Несебър

Общината продължава да организира забави по улиците

От началото на месец декември за празничното настроение в Поморие се грижат музикални и танцови състави, които почти всяка вечер изнасят концерти на откритата сцена до читалище „Просвета 1888”. 

Програмата ще продължи до 31 декември, като през това време на сцената ще се изявят Танцов клуб „Чайка”, певчески хор „Тракийка”, детската музикална школа при читалище „Светлина 1939”, Общински духов оркестър, танцовият състав и хора при българо-гръцко дружество „Анхиало”, певческите групи при клубовете на пенсионера – „Анхиало” и „Свети Георги” и самодейни състави от Каменар и Каблешково. Кулминацията ще бъде на 31 декември, когато ще посрещнем Нова година със звездите от X FACTOR – Славин и Кристина.

Освен концертите на открито, празничният месец е изпъстрен и с много различни събития. На 17 декември ще бъде открит благотворителният Коледен базар на СОУ „Иван Вазов”, чрез който децата ще помогнат на своите връстници от Фондация „Свети Мина”. На следващия ден, за трети пореден път, Община Поморие ще награди десетте си най-успешни спортисти за годината. От 19 декември започва празничното веселие за най-малките с професионални аниматори, на централната пешеходна алея до елхата. На 23-ти, на същото място, за първи път ще се проведе коледният спектакъл на открито „Рождество Христово”.