Освободиха от длъжност директорите на ОД „Земеделие” и ИАРА

Рокадите са в дирекциите в Шумен

Освободиха от длъжност директора на Областната дирекция „Земеделие” Беркант Адилов и директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Шумен Музафер Ехлиманов, съобщи радио Шумен.
„В събота ми се обадиха и ми казаха, че още в първия работен ден на тази седмица трябва да бъда в София, за да си получа заповедта. Така че вчера в Министерството на земеделието разбрах, че вече не оглавявам земеделската дирекция в Шумен”, каза за Радио Шумен Беркант Адилов. Той допълни, че за времето от 30 август миналата година, когато оглави дирекцията, до момента е приел над 2 000 земеделски производители, помагал е на хората и си тръгва с високо вдигната глава, доволен от резултатите. Името на новия директор на Областната дирекция „Земеделие” ще стане ясно по-късно днес. Според непотвърдена информация младши експерт от дирекцията, който от скоро работи там, ще я оглави.
С нов началник е и Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Шумен. Мястото на Музафер Ехлиманов ще заеме Петко Петков.