Слагат паник бутони в лекарските кабинети и линейките

До края на деня залавят побойника на лекарката от Раковски?

До няколко дни ще бъдат поставени паник бутони в линейките и на лекарските кабинети в Раковски. Това каза пред Дарик управителят на частната неотложна помощ в града Георги Георгиев.

Освен паник бутоните, д-р Георгиев бе категоричен, че ще настоява за поставяне на жива охрана през тъмната част на денонощието. Днес имам среща с кмета на Раковски Иван Антонов и представител на МВР,  пред които ще настоявам общината да предостави охрана, с която да се подсигури спокойствието на лекарите по време на работа, обясни д-р Георгиев.

По думите му, днес двама лекари устно са поискали да напуснат работа, но все още не са депозирали молби за това.

Очаква се нападнатата д-р Божидара Пеевска да се върне на работа в началото на следващата година. Колегите взеха решение да взимат и нейните дежурства по време на празниците, докато д-р Пеевска се съвземе, каза още лекарят.

Активно работим, за да открием побойника на лекарката от Раковски. Надявам се до края на деня да установим извършителя на това хулиганство, съобщи за Дарик директорът на областната дирекция на МВР Пламен Узунов.

Според него така най-после ще спрат посегателствата върху медицински лица, което е много негативно явление в нашето общество.