Кметът на Тракия кани на безплатен коледен концерт във Форум "Тракия"

Мисия Пловдив

16-12-2014, 16:51

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 20 декември /събота/ от 11 часа

На весел безплатен Коледен концерт кани пловдивчани екипът на търговски център „Форум Тракия“ точно преди светлия християнски празник. На 20 декември /събота/ от 11 часа коледари, водени от кмета на район „Тракия“ Костадин Димитров ще обиколят магазините на комплекса с песни и наричания за здраве и берекет. Датата е избрана неслучайно. На 20 декември е “Игнажден” и народното поверие казва, че от този ден започват Новата година и коледните празници. Важно е какъв човек ще прекрачи най-напред прага, щом гостът е добронамерен и заможен стопанин, се вярва, че годината ще е имотна. Кметът на Тракия и коледарите ще са „благите“ гости във „Форум Тракия“ с обредните си пожелания за щастие и благоденствие, с наричанията за добро и късмет.

След обиколката на магазините в търговския център веселбата ще се пренесе на 3-ия етаж, на сцената до новооткрия китайски ресторант „Лин“. Народни песни и танци, надиграване – това е само малка част от пъстрия празник. Звезди в програмата са изпълнителите от Ансамбъла за български народни танци „Гео Милев" с художествен ръководител Стефан Йорданов и четири детски състави.

„Подгряващият” състав ще са всички желаещи от публиката. И ние ще се хванем на хорото, заканват се отсега китайските собственици на верига магазини „Дензел“.  

Коледа е празнична магия, която ни прави по-добри! Коледа е! Нека заедно от сърце да се повеселим, заедно да се помолим за изобилие и благодат, приканват от търговски център „Форум Тракия“ и кметството на район Тракия.