Как да се предпазим от опасна коледна украса

Животът

16-12-2014, 17:22

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

С наближаването на Коледа се засилва и еуфорията около предпразничното пазаруване на украса за дома. Знаем ли обаче как да се предпазим от фалшиви и дори опасни стоки и как да различим сигурния продукт?

На първо място трябва да внимаваме откъде ги купуваме, да избягваме да пазаруваме от улични сергии или от места, където не ни издават документ за продажба. Стоката трябва да се огледа внимателно на място.

Винаги, когато си купуваме коледни лампички за елха, трябва първо да ги пробваме в контакта, за да видим дали работят добре. Подозрително е, ако имат лош външен вид и трудно се включват или изключват.

По пазарите коледните лампички струват от 3 до 30 лева. Почти никой обаче не купува скъпото, разказват търговците, съобщава Нова тв.

Когато не сме вкъщи, винаги трябва да изключваме лампичките, за да избегнем опасност от пожар. Ако уредът се окаже дефектен, винаги можем да го сменим или да си поискаме парите. В края на седмицата предстоят проверки както за опасна коледна украса, така и за пиротехника.