Влакът София-Перник вече ще е с 480 места

Ръководството на БДЖ извърши проверка по направлението

За удобството и комфорта на пътниците във влака между София и Перник, Българската държавна железница (БДЖ) осигури 6 пътнически вагона с общо 480 места. Това се наложи след като днес управителят на „БДЖ – Пътнически превози” ЕООД, Димитър Костадинов, извърши проверка по направлението София – Перник, съобщиха от дружеството.

Проверката беше направена във връзка с вчерашното недоволство на пътниците от пътнически влак № 50219, който по разписание заминава в 18:12 ч. от Централна гара София.

Припомняме, че вчера вечерта министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Ивайло Московски, разпореди на ръководството на националния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение по маршрута София – Перник. 

Длъжностните лица, които не са осигурили подходящ подвижен състав за пътниците при вчерашното им пътуване между София и Перник, са понесли съответната дисциплинарна отговорност.

„Ръководството на националния железопътен превозвач отново поднася своите извинения за причиненото неудобство на клиентите, които пътуваха вчера (15-и декември) по маршрута София – Перник“, съобщиха от БДЖ.