Последен шанс днес: Гласувайте за остров „Св. Анастасия”

Островът е трети във временното класиране „Чудесата на България”

Изтичат последните часове от надпреварата в кампанията „Чудесата на България”. Остров „Света Анастасия”, който участва в категория „Атракции” в момента е на трета позция след крепостта „Трансмариска” край Тутракан и крепостта Перистера край Пещера. Класирането обаче е временно и кой ще грабне първото място ще стане ясно в късния следобед днес.
Бургаската атракция има огромен шанс да поведе на финала и да спечели надпреварата. Изходът обаче зависи от подкрепата на всички бургазлии. Всеки, който има желание и възможност може да изпрати днес sms с текст ANASTASIA на номер 17150.
Местният вот се оказа решаващ само преди няколко дни и бургазлии показаха, че могат за минути да обърнат резултата.
Емоционален призив на кмета на Бургас Димитър Николов в неделя сутринта, когато островът беше четвърти във временното класиране промени коренно ситуацията.
"Не мисля, че ни отива четвъртото място, още повече когато става въпрос за туристическа атракция като Острова, който само за едно лято беше посетен от над 40 000 гости от цялата страна. Тутракан, Севлиево и Пещера са прекрасни български градове, но съм изненадан, че Бургас има по-малко фенове от тези три града", написа градоначалникът във фейсбук. И апелира: "Да покажем, че сме повече тези, които обичаме града си, като гласуваме за Остров Света Анастасия за Чудо на България за 2014". Призивът му мълнеоносно започна да се споделя в мрежата от хиляди българи. И даде своя резултат. Така няколко минути след 17 часа Островът не само влезе във финалната тройка, но и започта на "диша във врата" на "Перистера", заковавайки 27%.
Сега финалните топ 3 на "Чудесата на България" вече са ясни. Три крепости, остров, пръстен-убиец и златна маска ще се борят кое да е Чудо № 1 в категории "Атракции" и "Открития" на 2014 г. И шестте отличника влизат в големия финал с натрупаните дотук за тях гласове. Всеки, който желае, може да ги подкрепи още на www.bgchudesa.com и с sms до Големия финал, който ще е на живо на 17 декември от 18,30 часа в ефира на БНТ 1.