Нападателят на битата лекарка от Раковски е със солидно криминално досие

Побойникът сам се е предал на полицията по съвет на адвоката си

Задържан е побойникът, който нападна д-р Божидара Пеевска в Раковски. Това е 35-годишен мъж от хасковското село Александрово. Стоян живеел в Раковски на семейни начала с 24-годишната Елена, майка на детето. За издирването му са се включили полицейски екипи от Раковски, Хасково, Сливен и Симеоновград. 

Днес  в полицията в Раковски е получен  сигнал от адвоката му с уверенията, че мъжът сам ще се предаде като малко след това Стоян сам пристигнал в полицейското управление в Раковски. 

От прокуратурата съобщиха, че ще му бъде повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, а вероятно впоследствие и за хулиганство. Заплашват го до 3 години затвор. Стоян, който е от ромски произход, е криминално проявен,  два пъти осъждан за управление на МПС в пияно състояние и за каране на кола без книжка.

От прокуратурата ще поискат 3-дневно задържане под стража и обещаха, че в този срок те ще внесат обвиненията си в съда и насилникът бързо ще бъде осъден.

До установяването му се стигна, след като полицията провери адресите на 292 момичета на 2-годишна възраст в региона – какъвто е профилът на детето, прегледано от д-р Пеевска. Камерите не са записали лицата на ромите, тъй в деня на инцидента е имало токов удар. Впоследствие полицията установява Стоян, но той не е открит на адреса си в Александрово и се е укривал в Симеоновград.

Припомняме, че в неделната вечер Стоян К. удря с длан в слепоочието д-р Пеевска, когато тя преглежда детето в Спешния център в Раковски. След това мъжът избягал и до днес се е укривал. За залавянето му са впрегнати служителите на 3 дирекции в страната – Пловдив, Хасково и Сливен.