Бургас обединен от подписката за Морска гара

Мисия Бургас

17-12-2014, 16:28

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Никулден на отворена Морска гара!

Това беше едно от най-важните събития за Бургас през 2014, каза Даниела Бонева от Инициативния комитет

„Няколко месеца след инициираната подписка за отваряне на Зоната за обществен достъп за граждани към Пристанище Бургас, резултатът е на лице. За всички бургазлии това бе едно от най-важните събития през 2014.

Заслугата е тяхна, защото подкрепиха с подписите си реализацията на този проект, който ще тласне Бургас към развитие, ще промени облика на града и ще привлича все повече туристи“. Това сподели Даниела Бонева, председател на Инициативния комитет, който заедно с още 52 граждани бе учреден в края на май месец тази година. 

Неговите членове са удовлетворени от развитието на проекта, който пое в желаната посока след последните парламентарни избори и назначеното ново правителство. „Община Бургас и кметът Димитър Николов, ръководството на пристанището в лицето на Диян Димов и Министерството на транспорта положиха много усилия за да могат жителите и гостите на града да се разходят за първи път спокойно из Пристанището. Бургаските депутати от ГЕРБ също съдействаха идеята да не остава просто на хартия и показаха, че работят наистина за Бургас“, каза Бонева.

През юли 13 400 бургазлии сложиха подписа си под искането Зоната за обществен достъп до пристанище Бургас да бъде отворена.