Мащабният проект в Маринка продължава с канализация

Мисия Бургас

17-12-2014, 17:10

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кметът ще е Дядо Коледа за децата от "Ронкали"

Кметът Николов: Всички дерета и реката са почистени

"След нова година стартира вторият етап на мащабния проект за канализация в с. Маринка. Има избрана фирма изпълнител, която е в готовност да започне работа веднага. Успоредно с това се финализира проектът за пречиствателната станция. Тук ще има чисто нова детска градина, която ще улесни младите семейства. Вече няма да се налага те да пътуват до Бургас и кв. Крайморие ".

Това каза кметът Димитър Николов на първото обществено обсъждане на бюджет 2015 година в село Маринка. Той припомни за тежките поражения, причинени от бедствените наводнения през годината и уточни, че в момента тече ремонт на преливника на язовира край с. Маринка. Впоследствие ще бъде укрепена и язовирната стена. Преди броени дни е подписан договор за отдаване под наем на язовира. Всички дерета и реката са почистени. Направена е организация дървесината да се раздава за отопление на хора с увреждания и възрастни хора.
След приключване на проекта за канализация, в селото поетапно ще започне полагане на нов асфалт, изграждане на тротоари и бордюри. "Детската градина е сбъдната мечта. Тръжната процедура е готова. До края на годината ще бъде избрана фирма изпълнител, а от септември 2015-та градината ще отвори врати за 60 възпитаници", каза зам.-кметът Йорданка Ананиева. Тя допълни, че е осигурен допълнителен училищен автобус, което ще даде възможност на децата до участват и да се изявяват в различни културни прояви.
Детската градина ще бъде разположена на терен от 3 дка и половина в местността Шопова поляна. Снимка на Деня

Щрихи от Плевен