ПловдивУтре: 18 декември, четвъртък

Мисия Пловдив

17-12-2014, 19:00

Снимка:

Plovdiv / Пловдив в снимки

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По-важните събития за деня

 Утре в 9,00 часа започва извънредната сесия на ОбС. На нея ще се обсъжда предложение за кандидатстване за европейско финансиране с проекти за енергийна ефективност на детски градини. Съветниците ще гласуват и за настаняването на областния управител Розалин Петков в апартамент от ведомствения общински фонд. В дневния ред са включени разпоредителни сделки и др. Текущи въпроси.

От 10 часа в 2 зала на Пловдивския апелативен съд ще се разгледа жалбата на Янко Й. срещу взетата му от Пловдивския окръжен съд мярка за неотклонение „ Задържане под стража”.  Преди седмица ромът с особена жестокост закла съпругата си Траянка в Столипиново, като я посече с брадва. Според съда деянието е извършено с особена жестокост.

Работещата от години във Франция д-р Елена Радева-Николова ще бъде в 11 часа в Детската клиника на УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив, където ще се проведе Ден на дарителите. Освен с дарителска дейност д -р Радева дава и стипендии на талантливи ученици от Математическата гимназия в Пловдив, които имат интереси в областта на физиката.

 Дискусионна Кръгла маса на тема „Социалните и хуманитарните науки и обществото на знанието“ ще се проведе утре, 18 декември, от 15:00 до 18:00 часа в Дома на културата „Борис Христов“. Организатор на проявата е Философско-историческият факултет на Пловсивкия университет „Паисий Хилендарски“.