Пазарджиклия отказа колумбиец в Доминикана

Спорт

17-12-2014, 20:47

Снимка:

БФ Тенис

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сашо Лазов с две победи на силен турнир

Сашо Лазов вече е на четвъртфинал в силния тенис турнир

Александър Лазов вече е четвъртфиналист на сингъл на тенис турнира в Доминиканската република, който е с награден фонд 15 000 долара. Българинът постигна втора победа в състезанието, след като при 6:4, 4:1 в негова полза съперникът му Хуан Монтес (Кол) се отказа.

Срещата започна по-добре за колумбиеца, който спечели първите два гейма. След това обаче Лазов записа четири поредни в актива си и комфортно затвори сета в своя полза.

В началото на втората част двамата си размениха по един пробив, след което левичарят от Пазарджик отново пое инициативата и набързо поведе с 4:1 гейма, за да дойде и отказването на Монтес.

За място на полуфиналите Лазов ще спори срещу 3-я поставен в схемата Емилио Гомес от Еквадор, който победи с 6:3, 6:2 квалификанта от САЩ Александър Сентенари.

По-късно днес българинът и партньорът му Маурисио Ечасу (Перу) ще се изправят срещу испанците Алберт Алкарас Ивора и Антонио Миро в мач от четвъртфиналите на двойки.

Междувременно приключи българското участие на турнира в Анкара, който е с награден фонд 50 000 долара. След като вчера Диа Евтимова и Елица Костова загубиха в първия кръг на сингъл, днес Костова и партньорката й Олександра Корашвили (Укр) отстъпиха с 1:2 сета на Йелена Остапенко (Лат) и Ребека Питърсън (Шве) в двубой от четвъртфиналната фаза на двойковия турнир.