Снимки на Григор сред най-добрите за 2014 г.

Снимките на най-добрия български тенисист са част от колекция за най-добри от изминалия сезон

Снимки на Григор Димитров бяха включени в колекцията за най-добри от изминалия сезон. Изборът е на Асоциацията на професионалните тенисисти, а кадрите могат да бъдат разгледани на официалния сайт, предаде 24 часа.


Участието на Димитров в селекцията започва с фото от 31 декември миналата година, когато талантът от Хасково се пусна на състезание за спасители на плажа в Бризбейн. Точно в този австралийски град Димитров и приятелката му Мария Шарапова ще започнат следващия сезон.
Другите снимки на Димитров, оценени от пресслужбата на АТП, са следните: Григор се радва след победата си над Милош Раонич в откритото на Австралия и първото си класиране за осминафинал в турнир от “Големият шлем”, реакция след спечелена точка на минитенис срещу канадската звезда Йожени Бушар на корт върху платформа в залива на Акапулко, лягане на корта след спечелването на втората титла от календара на АТП (Акапулко) и кадър от първата победа на българския тенисист на US Open при четвъртото му участие в турнира от “Големият шлем” в Ню Йорк.


В колекцията на АТП присъстват всички от най-известните имена от професионалния тенис.
Ръководството на мъжката верига обяви увеличение на парите за награден фонд за следващите 4 сезона, като за 2018 г. се предвижда общата сума да бъде 135 милиона долара. През 2015 г. наградният фонд за първи път ще премине 100 милиона долара.
Най-сериозно е увеличението (11%) в турнирите от серията “Мастърс 1000”, още 3% ще бъдат добавени от АТП, като по този начин парите ще се вдигнат с 14%.