Награждават дарителите на детската клиника в Университетска болница

Животът

18-12-2014, 10:00

Снимка:

aspekti.info

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Сред благодетелите е и футболната легенда Христо Бонев, който редовно осигурява лакомства за малките пациенти.

Всички дарители на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив ще получат днес специални грамоти, съобщи началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов. Церемонията е част от Празника на дарителите, който започва в 11 часа.

Сред благодетелите на лечебното заведение са и 43-ма ученици от Художествената гимназия в Пловдив, които нарисуваха картини за украса на интериора на клиниката. На младите художници ще бъдат раздадени и книги от пловдивското издателство "Хермес", което също е един от дарителите.

Материалите за картините, както и допълнителни средства за подпомагане на дейността на клиниката, са осигурени от д-р Елена Радева - българска лекарка, която работи в чужбина. Тя организира дарителската кампания "Изкуство за живот" и добавя спонсориране с лични средства.

Радетели на благородната кауза са и ученици от ОУ "Кочо Честименски" и техни учители. С празнична програма и подаръци те изненадаха тази пролет своите връсници - пациенти на клиниката.

Грамоти за дарение ще получат още оперната певица Анна Барбудева, която организира концерт в полза на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания, както и общественикът и спортен деятел Христо Бонев, който редовно осигурява лакомства за малките пациенти.