Благотворителен базар събра 2 017 лв, с които ще подпомогне участието на лекоатлетите от Строителния техникум в Бургас

До момента са събрани 12 500 лева, нужни са още толкова

Благотворителен базар събра 2 017 лева, с които ще бъде подпомогнато участието на лекоатлетките на Строителния техникум в Световните ученически игри в Китай. Средствата се събират, за да могат състезателките да представят страната ни и Бургас на игрите. Лекоатлетките от Строителния техникум станаха национални шампионки, но държавата не финансира пътуването им до Китай.
На благотворителния базар бяха представени изработени от ученици от Техникума сувенири, картини, играчки и домашно приготвени лакомства. Арх. Събин Попов, който е преподавател в гимназията, дари за базара своята уникална колекция от значки и медали.
Същия ден, в който се проведе базарът, лекоатлетките бяха зарадвани и с дарение по банковата сметка от 1000 лева. Парите са приведени от народния представител от Реформаторски блок – Бургас Костадин Марков. Марков е бивш възпитаник на Строителния техникум. В Коледната седмица бе получено дарение и от Камарата на инженерите в
инвестиционното проектиране – 490 лв. Събирането на средства продължава, тъй като нужната сума е 25 000 лева, а са събрани близо половината.
Сметката, по която се набират средствата за Лекоатлетическия отбор е:
IBAN: BG47RZBB91551005239520
BIC RZBBBGSF
Валута: BGN
Лице за контакт за допълнителна информация:
Инж. Даниела Симеонова, помощник-директор по учебно-професионалната дейност
Тел. +359 879 00 53 42