Ивайло Стоянов: Призовавам младите, които обичат футбола, да се занимават със съдийство

Този труд някога ще им се отблагодари

Благодаря на министъра за наградата. Това каза избраният за футболен съдия на 2014  година Ивайло Стоянов на церемонията по връчването на отличията, предаде репортер на Bulgariautre.

За мен е истинска чест да бъда тук днес. Особено съм доволен, че бях номиинран и награден сред такива достойни конкуретни. Благодаря на съдийската комисия за доверието, което ми гласуваха и ще се старая да го доказвам с всеки изминал мач.

Благодаря на всички колеги асистенти, които са били до мен. В крайна сметка ние сме един голям хор, а аз съм само диригентът. Надявам се да продългжим напред.  Обещавам, че това е само началото и продължаваме да се борим, защото пътят е дълъг и труден, посочи Ивайло Стоянов.

Благодаря на всички футболисти, ръководители и треньори, които допринесоха за спокойното съдийство от мен.

Няма да обещая, че няма да греша, защото безгрешни хора няма. Само обещавам, че ще се старая да греша по –малко, каза още избраният за футболен съдия на 2014 г.

Нека да бъдем толерантни един към друг. Благодаря на хората, които се тревожат най- много за мен- майка ми, баща ми, сестра ми и най-много на съпругата ми и моя син, на които се извинявам,  че отсъствам постоянно, но дано това си е струвало, каза още Ивайло Стоянов.

Министърът на спорта Красен Кралев подари на Стоянов меча на победата.

Пред журналисти след церемонията Стоянов каз, че дейстително е трудно да си футболен съдия в България, защото трудът зад камерите е изключително много. Докато стигнем дотук - да застанем пред прожекторите, това са лишения оттова да си вкъщи,  от празници, постоянни тренировки и подготовки.  До големите мигове не може да сме близо до семействата си, защото сме постоянно или на мачове или на тренировки. Доста е трудно. Хубавото е, че таи година нещата се успокоиха. През годините се изливаше много негативизъм срещу нас, което ни затрудняваше изключително много.

Радвам се, че тази година нещата се поуспокоиах и вече е по- лесно да си футболен съдия в България, заяви Стоянов. Той призова всички млади хора, кото обичат футбола и имат възможност - да се занимават със съдийство и да полагат труд, който някога ще име се отблагодари.

Той заяви, че когато свърши кариерата си и си направи равносметка ще реши дали си е стурвало или не.

Противоречиво е, носи ти много приятели, запознанства, опознаваш света и родината, но в същото време не си близо до най- близките, посочи Ивайло Стоянов.