Херо отказал на Левски заради Гонзо

Спорт

18-12-2014, 15:22

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

Коста Янков

Всичко от Автора

Бургаският специалист призна, че липсвала всякаква комуникация с Георги Иванов

Димитър Димитров-Херо разясни обширно защо отказа на Левски. Херо бе гост в "Актуално студио Дерби", където обяви, че главната причина той да не поеме „сините се казва Георги Иванов. Специалистът поясни, че е липсвала каквато и да е комуникация с Гонзо. Според думите му Иванов нито веднъж не му е отговорил на телефонните обаждания. Чашата на търпението на Херо преляла със случая „Амари". Самият Димитров не е желал играча в Левски, но Гонзо твърдял пред медиите точно обратното.

"Трябваше да изчакаме до 14-15 декември. Исках да бъда коректен. Имах две предложения, но ги отказах. Загубихме комуникация. Аз усещах, че не съм желан в този клуб. Ако тръгна да изпадам в детайли, мога да ви изброя много неща. Можеха да се освободят много играчи през лятото и да се купят нови. Не ми дадоха възможност да направя това. Прецених, че това е най-правилното решение. Нямаше едномислие. Левски е институция, философията и името задължава тимът да се бори за трофеи".

„Много често се бърка понятието „любов" към даден клуб и "отговорност". Аз винаги съм бил левскар, но преди всичко съм отговорен. Искам да съм честен към хората.

Не съм от тези, които ще досаждат и ще си дават мнението, щом е без значение.

Случаят „Амари" ме засегна дълбоко. Мога да ви кажа, че нито аз го докарах, нито аз задължих да подпише. След като разбрах, че е дошъл, казах на моя помощник - на моя отговорност ще тежи неговото представяне. Знаех, че Жужу е по-добър и исках да го вземем. Не знам защо взеха него. Не обвинявам Гонзо, но мисля, че трябваше да привлекат Жужу. Това ме засегна много".

"Моята селекция бе планирана. Върхът беше, че в последния момент научавах кои футболисти ще се освободят. Мисля, че това е несериозно и некоректно. С това поведение какво да правя на „Герена"?! Питах - да почвам ли да правя селекция? Бях готов с всичко. Контактувах с мениджъри".

„Гонзо ми каза, че той самият се чуди дали да остане. Ситуацията била тежка.

На срещата вчера присъства само г-н Батков. Доста неща си казахме. Той ме пита дали това ми е окончателното решение. Казах „да". Видях желание от негова страна да бъда треньор. До момента всичките ми разговори бяха с Гонзо. При това говорихме твърде малко. Няколко пъти съм го търсил, не ми вдига. Аз си имам някакво достойнство, завърши 55-годишният бургаски специалист.