Тестват водопада на "Каменица", пускат го за Коледа

Мисия Пловдив

18-12-2014, 17:16

Снимка:

dcnews.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Водопадът на стълбището на "Каменица" ще бликне за Коледа

Стълбището ще бъде изцяло преобразено със зеленина и кътове за почивка

Започнаха да тестват водопада, изграден на стълбите на Каменица между Главната и Сахат тепе, съобщиха за ПловдивУтре читатели на сайта.

Обновената пешеходна връзка, която ще се простира от Главната улица към хълма, ще бъде открита за Коледа, съобщиха от общината. Изградената водна каскада ще се захранва от огромен резервоар, монтиран в едно от помещенията на бившия бар “Калигула”.

Планира се също да бъдат засадени зеленина и различни видове цветя. На стълбището ще бъдат обособени и кътове за почивка. Старото стълбище ще добие изцяло нов облик, а двете странични сгради ще се използват за филиал на Градската художествена галерия.

По време на първата копка през юни тази година кметът Иван Тотев коментира, че целта е стълбите на "Каменица" да се превърнат в поредното много приятно място за отдих и разходка в центъра на Пловдив. "Един от приоритетите ни е да накараме хората да излязат от централната зона на града и да посещават "Капана", Стария град, тепетата", посочи тогава той.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"