Медицинският университет връчва наградите "Златен Хипократ" на Випуск 2014

Мисия Пловдив

19-12-2014, 07:25

Снимка:

www.kmeta.bg

Автор:

Петя Радославова

Всичко от Автора

Рекорден брой - шестима пълни отличници и 50 студенти с успех над 5.50 има сред дипломираните лекари

За 64-ти път Факултетът по медицина на Медицински  университет - Пловдив тържествено ще промоцира и раздаде дипломи на завършилите медици.След шестгодишно обучение 126 дипломанти на Медицински факултет ще получат магистърските си дипломи за лекари по медицина от 10.30 часа в Дома на културата «Борис Христов».

От дипломираните 126 завършващи, 97 са български и 29 са чуждестранни студенти (от Гърция, Кипър, Турция, Македония, Молдова, Украйна и ЮАР). С “отличен” успех от следването и държавните изпити са 50 студенти; средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.88, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.11.

Шестима са пълните отличници (с 6.00 от следването и от държавните изпити) на випуска. Те ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ”, която им дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност. Владимира Петрова е една пълните отличници, която ще изнесе слово от името на българските студенти, а честта да прочете Хипократовата клетва ще има Долина Генчева. С най-висок успех от чуждестранните студенти е Константинос Ципуридис от Гърция, който ще произнесе слово от името на чуждестранните студенти.

Предвидени са предметни награди за всички с отличен успех. Ще бъде връчена за първи път и новоучредена награда „Прометей” - за проявена студентска активност, отговорност и ангажираност към социални проблеми и отстояване на студентската позиция по време на следването. Носителят от дипломантите ще бъде обявен на официалната церемония.

Церемонията на тържеството ще се води от замeстник-декана по учебната дейност на факултета – проф. д-р Мария Орбецова, дм, а за Промотор (връчва дипломите и обявява завършилите за “пълноправни лекари”) е избран – проф. Стефан Горанов, дмн (ръководител на секция Хематология на МФ-Пловдив).