Пиян водач на „Ауди”, без книжка, удря „Фолксваген” и бяга

Ранени са две жени

  1. За поредна катастрофа на водач без книжка и употреба на алкохол, съобщават от полицията в Добрич.

    Снощи, около 19:00 часа е станала катастрофа на главен път от с. Поручик Гешаново посока с. Карапелит. Водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация предприемайки маневра изпреварване при силна мъгла навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в насрещно движещия се лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Водача на лек автомобил „Ауди” напуска мястото на катастрофата.

    След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на Второ РУП Добрич е установен и задържан за срок от 24 часа Е.С. (25 г.) от с. Подслон. При извършена проверка е установено, че същия не притежава СУМПС.

    Дрегерът установява наличието на 1,29 промила в издишания от водача въздух. Вследствие на настъпилата катастрофа са пострадали двама от пътниците возещи се в лек автомобил „Фолксваген”. Двете жени са прегледани от медицински екипи, едната от тях е освободена за домашно лечение с натъртвания на долни  крайници, а другата жена е настанена в отделение по „неврохирургия” с комоцио, без опасност за живота.

    По случая се работи в условията на бързо полицейско