Палермо се прицели в екснападател на Черноморeц

Спорт

19-12-2014, 11:08

Снимка:

beroe.bg

Автор:

Коста Янков

Всичко от Автора

Венцислав Христов може да стане съотборник с Ивайло Чочев

Нападателят на Берое и националния отбор Венцислав Христов е голямата цел на италианския Палермо през януарския трансферен прозорец, съобщава Giornale Di Sicilia.

Новакът в Серия „А“ със сигурност ще се опита да привлече поне един нов атакуващ футболист, за да засили мощта си в офанзивен план. Според информацията на италианското издание ръководството на Палермо се е спряло на трима нападатели- Венцислав Христов (Берое), Орландо Са (Легия Варшава) и Роберт Акуафреска (Болоня).

Предимството на Христов е, който две години игра за бургаския Черноморец е, че договорът му с Берое изтича в края на сезона и Палермо може да го вземе на доста по-разумна цена. През изминалото лято италианският клуб се подсили с друг футболист от „А" група - Ивайло Чочев, който бе привлечен от ЦСКА със съдействието на бургаския мениджър Милен Георгиев. Делата на Венци Христов също се движат от Георгиев. Той е негов личен мениджър.

"Засега мога да кажа, че Венци изпълнява договора си с Берое, който е до лятото. Интерес към него от чужбина разбира се, че има, това е за момента!", лаконичен беше пред "Бургас утре" Милен Георгиев.